Categorieën
Vega

Ovenschotel met zuurkool en zoete aardappel

Je hebt nodig (voor 3 tot 4 personen);
– 500 gram zoete aardappelen
– 500 gram zuurkool
– 125 gram crème fraiche
– 50 gram rozijnen
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– geraspte kaas
– chilipeper

Schil de aardappels en knoflook en snij ze in stukken. Kook de aardappels gaar in water waar de knoflook aan toegevoegd is. Giet af en pureer dit. Meng de crème fraiche er door en voeg wat chilipeper toe (naar smaak)
Schil en snipper de ui en bak deze even aan.
Spoel de zuurkool met koud water en voeg hier de ui en de rozijnen aan toe. Voeg het zuurkoolmengsel bij de aardappelen en schep het goed onder elkaar.
Doe het in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.
Ik heb over 1 schotel wat uitgebakken spekreepjes gedaan.
Zet de ovenschaal ca. 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *